Районен замeстник-кмет ще е новият омбудсман на Пловдив

Борислав Стаматов

Досегашният заместник-кмет на 85-хилядния район "Централен" Борислав Стаматов ще е новият омбудсман, след като спечели конкурса в конкуренцията на рекордните 17 кандидата за вакантния пост.

Кадърът на ПП ГЕРБ събра 117 точки от 120 възможни при оценяването от комисия, председателствана от неговия съпартиец и шеф на ВиК-Пловдив Спартак Николов.

На второ място със 106 точки е класиран друг ГЕРБ-ер - адвокатът Рангел Христов, следван от активиста от БСП Владимир Петров - 105 точки. Безпартийната Юлия Юрдекова, която е бивш директор на Националната търговска гимназия и първият в историята омбудсман на Пловдив, остана четвърта със 102 точки. Официалното назначение на Борислав Стаматов за нов омбудсман на Пловдив и двамата негови заместници се очаква да стане факт след сесията на местния парламент този четвъртък.

Овакантеният пост на зам.-кмет на район "Централен" с ресор "Икономика, финанси, счетоводство, стопанска дейност, управление на собствеността, здравеопазване и образование" пък най-вероятно ще бъде зает от член на ПП ГЕРБ, но има вариант да бъде предложен и на коалиционен партньор в управлението на града и страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони