Нов парк смени незаконните гаражи в "Меден рудник"

Нов парк смени незаконните гаражи в най- големия бургаски комплекс "Меден рудник". Доскоро на това място бяха грозните клетки за автомобили, които общината събори. Сега теренът е благоустроен и в сряда той бе открит от кмета на Бургас Димитър Николов.

"За Бургас 2016-та е годината за благоустрояване на междублокови пространства и саниране на старите панелки", каза градоначалникът Николов.
Малки и галеми се стекоха на пролетното празненство, за да се порадват на новата придобивка. Тя вече се ползва за отдих и игри от над 10 000 души, живеещи в многохилядния комплекс.

Малчугани от близката детска градина "Морска звезда" бяха подготвили програма, а в края на празненството в новия парк бяха засадени дръвчета.
Благоустрояването е извършено по проект на Община Бургас, финансиран от Оперативна програма "Регионално развитие". Общата площ на обекта е над 40 декара.

В зоната е съчетано пешеходно, велосипедно и автомобилно движение, като е осигурена максимална безопасност за всички участници. Обособени са около 300 паркоместа. Ремонтирани са прилежащите улици и тротоари, коментираха от общината.

Обновени са зелените пространства, като е внесена нова дървесна и храстова растителност. Реновирано е уличното осветление, а използваните осветители са с висок клас на енергоефективност.

Изградени са 2 площадки за игра на открито, предназначени за деца от различни възрастови групи, както и спортно игрище с изкуствена настилка. В зоната има поставено видеонаблюдение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони