„Лудогорец“ продължава в Европа и напролет!

Дневен хороскоп на Алена за петък, 13.12.2019

На 13 декември 2019 да почерпят

НСО за блъснатото дете: При вина на служителя ни ще бъдат предприети всички законови мерки

Румен Радев: От върховенството на закона зависи българите да вярват в държавата си

Цвета Караянчева събра бившите председатели на парламента в навечерието на Коледа

Започна рекултивиране на сметището на Пазарджик

„Канал Истанбул” ще бъде решен на търг Трасето между Черно и Мраморно море ще е 45 км

Автомобил на НСО е ударил 14-годишно дете

Вицепрезидентът: Възможност за достоен живот дължим на хората с увреждания

Американският Сенат прие с единодушие резолюция, признаваща арменския геноцид

Стачка спира междуградските автобуси

Пентагонът с бюджет за 738 млрд. долара

“Матрицата 4” с премиерна дата Участва и Нийл Патрик Харис

Министър Маринов: Италианските власти не знаят за кого са предназначени задържаните вагони с отпадъци

Лекарите излизат на общонационален протест на 6 април

Лекарите са готови за общонационален протест на 6 април. Трети ден продължава недоволството на общопрактикуващите лекари и то вече обхваща половината области в страната, съобщи БТВ.

Преговорите, които днес трябваше да сложат край на бунта на медиците, се провалиха. Така нови 9 области в страната, сред които София-област, Бургас и Пловдив се включват в протестите. Утре бунтът на личните лекарите трябва да обхване цялата страна с още 10 области.

В Бургас пред единствения дежурен кабинет в града се образува опашка, а пациентите се изнервиха.

Междувременно здравното министерство и лекарите се опитаха да се помирят, но опитът не завърши успешно. Здравният министър Петър Москов предложи повече направления за хипертониците, както и край на глобите за лични лекари, надвиши лимитите за направления.

„Вчера аз чух от протестиращите лични лекари, че не става въпрос за пари. Приемам го това нещо. Във връзка с техните искания върнахме тези профилактични прегледи за хипертоници”, коментира Москов.

„Ние искаме промяна в начина на мислене в системата. Също за хартиите не пожелаха да отстъпят да няма още един лист хартия там от направленията за болници, когато се изпраща за хоспитализация пациента, каза председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари доц. Любомир Киров.

Личните лекари са против пръстовия идентификатор и настояват да се премахне минималната продължителност – 30 минути. Частта от мотивирани искания на личните лекари е взета в предвид от касата, промени в наредбата за пакета дейности, гарантиран от НЗОК. т.е в пакета е върнат ангажимента за 24-часовия ангажимент на лекар спрямо пациента.

В навечерието на протеста здравният министър е подписал заповед големите болници да приемат пациентите на протестиращите джипита. Въпреки че информацията е потвърдена от няколко столични болници и съсловната организация здравното министерство отрича. По думите на зам.-министър Ваньо Шарков повод за инструкцията били след терористичните атаки от миналата седмица в Брюксел.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.