Владислав Славов преизбран за шеф на Съюза на юристите

Бившият конституционен съдия, председател на Върховния административен съд и зам.-главен прокурор Владислав Славов единодушно е преизбран за шеф на Съюза на юристите. Решението е на 24-я конгрес на организацията, съобщава De facto legal. Мандатът на председателя и на Централния съвет е пет години.

За членове на Централния съвет са избрани: Йосиф Герон – зам.-председател; Николай Гунчев – зам-председател; Ваня Савова-Цветанова; Красимир Катранджиев, Валентин Вълков, Ралица Негенцова, Дешка Рачевец, Димитър Гочев, Марио Димитров, Миглена Тачева, Елена Нонева, Златка Илиева, Румен Андреев и Христофор Кондев.

За членове на Контролната комисия са избрани: Маньо Манев, Стефан Ботев, Елка Хаджиева, Румяна Христова и Иван Стръмски.

Конгресът се е провел на 25 март, присъствали са 105 делегати. В отчета си Владислав Славов е подчертал значението на СЮБ като организация, която поддържайки своите традиции, се е превърнала в естествен обединителен център за юристите в България. Тази година съюзът ще отбележи 50-годишен юбилей.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право