Слънце и летни температури в цялата страна днес

Днес ще бъде слънчево, със слаб вятър от запад-югозапад. Това съобщи за „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метерология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Затоплянето ще продължи и минималните температури ще бъдат 6° и 11°, а максималните – между 20° и 25°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за март – слабо ще се понижи.

Над Черноморието ще бъде слънчево, със слаб вятър от югозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 14° и 22°. Температура на морската вода е 9° - 10°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Температурите ще се повишат още и максималната на височина 1 200 метра ще бъде около 16°, на 2 000 метра – около 7°.

На 1 април времето ще е слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът ще е предимно слаб, от запад-югозапад. Температурите ще се повишат още и минималните ще са между 8° и 13°, а максималните - между 23° и 28°. През почивните дни вятърът ще се ориентира от североизток-изток. Дневните температури ще се понижат, по-съществено в неделя. Облачността ще се увеличи, на места ще превали и прегърми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето