Кадиев: Аз подадох сигнала за корупция в ДАИ, Цачева е държала чадър над арестувания Цветанов. Шефката на НС: Пълна манипулация

Още преди 10 дни подадох към премиера сигнала за корупция в "Автомобилна администрация". Той ме помоли да не го разпространявам, за да имат време да реагират и да вземат мерки. И вчерашните арести са резултатите от този сигнал. Това каза депутатът Георги Кадиев пред Нова тв.

"Най-важното в цялата работа е кой е сложил чадъра на този човек отгоре. Защото утре ще дойде друг и той ще върши същото. В конкретния случай трябва да отговаря председателят на парламента Цецка Цачева, защото арестуваният Цветелин Цветанов е нейна номинация и лично тя го е предложила на Ивайло Московски", заяви Кадиев.

Преди няколко дни написах корупционен сигнал, който предадох лично на Борисов по време на един парламентарен контрол. Сигналът е от бивши и настоящи служители на ДАИ, подписали се и стоящи с имената си. И е за изграждане на стройна пирамидална структура за събиране на подкупи и осигуряване на фалшиви книжки срещу заплащане. Корупцията убива в случая е буквално, защото шофьор с фалшива книжка всъщност е убиец на пътя. Борисов ме помоли да не вдигам шум десетина дни. Днес вече са арестували шефа на ДАИ. Едва ли е само заради моя сигнал, но се радвам, че имам малък принос в това", написа Кадиев преди няколко часа в профила си във Facebook.

По думите му подобни сигнали се подават с месеци и един от тях дори е стигнал до Европейската комисия. "Големият въпрос е кой пази тази система, след като има сигнали от 1 година", запита депутатът.

Цачева: Обвиненията са груба манипулация

Потърсена за коментар от своя страна Цачева определи обвиненията като груба манипулация.

„Изнесеното от Георги Кадиев е груба манипулация. Като председател на Народното събрание аз имам отговорност само що се отнася до назначенията в парламента”.

"Няма как аз да кадрувам в друго министерство. Категорично нито официално, нито неофициално този господин има нещо общо с моята работа. Въпросният господин съм го виждал един-единствен път в Плевен", добави тя.

"Назначенията и контролът на съответните нарушители трябва да се търсят в съответното министерство" категорично добави председателят на Народното събрание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини