И шуменските лекари на протест, оставят само четири работещи кабинета

Снимка: Архив

Личните лекари в Шуменско започват ефективни протести от петък. Това решение беше взето на общо събрание на Асоциацията на общопрактикуващите медици в сряда вечерта. На него присъстваха 48 от общо 98 джипита в региона.

На 1 април в областта ще приемат пациенти само четири кабинета и те ще осъществява неотложна медицинска помощ. В Шумен ще работят два кабинета в сградата на Новата поликлиника /ДКЦ 1/, а другите са в Нови пазар и Велики Преслав. Медиците няма да издават направления за специалисти, няма да изписват лекарства на хронично болни.

Шуменските фамилни лекари подкрепят колегите си в страната, настояват за спиране на административният хаос в здравеопазването и реални реформи. Медиците искат въвеждане на електронна здравна карта, електронна рецепта и отпадане на пръстовия идентификатор. "Нашите протести не са политически. Ние не искаме оставката на министъра или кабинета. Медиците желаят да се коригират новите правила в полза на пациента и нормалната работа на семейните лекари", каза д-р Милен Чолаков, председател на асоциацията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве