Собственикът, влачил кучето си с колата: Забравих, че е на теглича, признавам, че сгреших

Стефан Игнатов, който беше заснет да влачи кучето си на теглича на кола, коментира за случая, че е бил разсеян и небрежен. „Аз тръгвам към службата и съм изключил, че кучето ми е отзад”, „Поемам си вината, сгреших”, призна собственикът на животното за БТВ.

Стефан Игнатов, разказа, че в съботния ден разходил кучето си Нола. Закачил повода му на теглича на колата си, заговорил се със съсед, от работата го повикали и бързо тръгнал с колата.

Хиляди хора се обявиха в подкрепа на Милко Величков, който беше арестуван, след като стреля, за да спре шофьора. На кадри се вижда как Величков изважда шофьора от колата, а малко по-късно му нанася няколко удара в областта на краката и главата.

По думите му кучето през цялото време е тичало, вързано за колата. „Животното има способността да тича до 40 км/ч”, изтъкна Игнатов. „Това влачене се е получило вследствие на гърмежите. Кучето от уплах пада”, допълни той.

Игнатов е получил акт, а предвидената глоба е до 1000 лева.  Той твърди, че е карал с 10-15 км/час. Чул изстрел, видял, че такси му сигнализира с фарове и спрял.

По думите му е имало минимум 3 изстрела. „По мен насочваше оръжието. Не знам за какво става въпрос, не знам и за кучето и когато излизам, виждам кучето, че е на земята”, разказа собственикът.

Съседът на Стефан Милко Величков преди дни коментира, че е имало „леко потупване по рамото”. Той отрича твърденията, че е стрелял по посока на автомобила на Игнатов.

„Почват нападки, удари, закани. Бях душен, боляха ме краката. Няколко души ме биха, не един”, коментира още той.

След инцидента Стефан Игнатов и семейството му не живеят в къщата си в кв. „Левски”.

„Имам жена с малко дете, жената реве постоянно. Не смея да покажа семейството си, укриваме се. Не си спя вкъщи, първата вечер съм спал в колата”, оплака се Игнатов.

„Във Фейсбук има хиляди заплахи към мен. Публикували са ми адреса на къщата, пощенския код”, посочи собственикът на кучето. „Аз съм на показ в момента, най-голямата звезда, най-големият терорист”, коментира той.

Игнатов твърди, че обича животните и в момента се грижи за 14-годишен пинчер със сърдечни проблеми.

Според природозащитничката Елица Енева оправданията на собственика на кучето не го оневиняват.

„Дали нарочно или без да иска, трябва да си понесе отговорността за това деяние. Писна ни толкова години насилниците на животни да остават неназакани”, коментира тя.

„И аз да съм била на това място, сигурно съм щяла да реагирам така. Милко е герой, защото е реагирал. Той е предотвратил престъпление. Ако за теглича беше вързано дете, надали някой щеше да има противно мнение”, коментира Енева.

Според нея Милко Величков е действал в състояние на афект, а собственикът на кучето се изкарва жертва.

Адвокат Марин Марковски обаче беше категоричен, че законът е ясен - не може да се упражнява насилие върху човешко същество.

„Трима души скочиха да бият човека”, посочи той.

„След като е спрял, кучето е спасено, това, което става след това, си е престъпление”, каза Марковски. Той уточни, че дори и някой да е действал под афект, това не го оневинява, ако е извършил престъплението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини