Започва ремонт на 70 малки квартални улици в „Овча Купел“, „Орландовци“ и „Надежда“

В столичните квартали „Овча Купел“, „Орландовци“ и „Надежда“ ще бъдат ремонтирани 70 малки квартални улици, каза заместник-кметът на Софийска община по транспорт Любомир Христов пред „Фокус“.

Предвидено е ремонтите да започнат около 15 април и да не затрудняват допълнително придвижването в районите, където вече тече строителството на метрото.

Дори и през зимата не е спирала работата по изкърпване на уличната мрежа. Кметовете по райони организираха поддръжката при зимни условия“, допълни заместник-кметът.

Христов подчерта, че вече са заложени програмите за ремонт на малките улици за пролетните месеци март и април.

„Фирмите по поддръжката вече имат своите ангажименти и вече осъществяват ремонтни дейности. По-мащабни строителни дейности могат да бъдат осъществявани при трайно затопляне. Очакваме след втората половина на април да бъде факт“, обясни той.

Що се отнася до критикуваното увеличение в цената на билета за еднократно пътуване, Любомир Христов каза, че предложението увеличение от Центъра за градска мобилност цели балансиране на системата.

„Повишаването на цената на билета се компенсира от запазването на стойността на абонаментните карти и предложенията за създаване на нови такива”, уточни Христов и допълни, че с карта за пътуване цената за еднократен превоз достига между 50 и 8 стотинки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони