Гореща размяна на съпруги В “Смени жената” певицата Йоана гледа овце, фитнес моделът Биляна Йотовска яде свински крачка и жена на каишка чете Библията

ТЕЦ “Бобов дол” спря работа напълно

Опасност от наводнения в Хърватия, евакуират над 600 души

Наградиха морски екипаж, спасявал мигранти

„Умни градове“ се срещат в Тел Авив Сред 500-те гости от цял свят бяха 12 кметове на български общини

На 26 сигнала за паднали клони и дървета са се отзовали екипите на „Аварийна помощ и превенция”

Мустафа Карадайъ от Барутин: Силни сме, когато сме обединени! Не допускайте да ни разделят отново!

Уес Мичъл потвърди подкрепата на САЩ за Кипър

Млади рокаджии показаха откъде изгрява слънцето Групата набира скорост с втори сингъл и видеоклип

Осъдиха словенски политик за сексистки забележки към журналистка

Британската полиция опитва да възстанови маршрута на колата на Скрипал

Александър Вучич: Най-големият проблем на Сърбия е, че няма деца

Задържаха трима тинейджъри за притежание на наркотици

Мария Захарова: В Русия не е разработван газ „Новичок“

Дъжд и студ от неделя

Русенски адвокат осъди клиент за неплатени 4460 лв. хонорар

Снимка: Архив

Русенски адвокат осъди клиент за неплатени 4460 лв. хонорар по сключен договор за правна защита. Окръжният съд отмени отхвърления иск от районните магистрати и призна, че Н.Г.Н. дължи парите без претендираната лихва на К.Д.Т. по издадената заповед за изпълнение. Той трябва да плати и 629 лв. разноски по делото.

“Предявеният иск е основателен, доказан по размер и следва да се уважи. Районният съд е стигнал до обратният извод, поради което решението му като неправилно следва да се отмени”, мотивира се съдът. Решението е окончателно и не може да се обжалва.

Н.Г.Н. оспорил сумата, тъй като се разбрал първоначално за 350 лв. Той твърдял, че след подписания договор за правна защита повече не видял адвоката. На имейла си обаче получил съобщение от него, че му дължи 4460 лв., без да се е уговарял за правни услуги на такава цена.

Адвокатът бил нает да заведе дело и да представлява клиента си пред съда за гражданския му иск по наказателно дело, както и по всички дела за смъртта на майка му. Начислените 4460 лв. били включени по-късно в договора като обезпечение на 70 000 лв. бъдещ иск, без да са вписаните в пълномощното на защитника.

“Претендираното от адвоката възнаграждение е в размер на 4460 лв., т.е под минимално установеният по наредбата размер, поради което в случая е без значение обстоятелството, че тази сума е вписана в последствие в договора”, мотивира се съдът. Той приема, че има достатъчно доказателства за оказаната правна помощ на адвоката по заведените четири дела от клиента му пред Русенския окръжен и Великотърновския апелативен съд.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.