Кола помете мъж на пешеходна пътека в Търново Пострадалият е в болница

„Галъп”: Румен Радев е най-популярната политическа фигура в страната

Забавления и големи намаления за Световния ден на снега в ски зона Банско

Ураганен вятър затвори ски зоната в Банско

Борисов: Зелените да знаят, че по-зелено правителство от нашето няма

Борисов: Имаме маса хеликоптери, които може да станат изцяло за Бърза помощ

Бедствено положение в община Смолян заради силен вятър

Парламентът ратифицира Договора за добросъседство с Македония

Снежна буря и катастрофи затрудниха трафика по пътя Варна-Добрич

Снегонавявания затвориха пътни участъци в община Казанлък

Кастингът на Слави за политици тръгва в началото на февруари Желание да участват са изявили 3 777 души

Цветлин Йовчев за последните убийства: Нещо се случва в подземния свят, има раздвижване

21-годишната жена, пострадала при вчерашната катастрофа край Хасково, се нуждае от кръв

Тръмп обяви „награди за фалшиви новини“

Николай Нанков: Магистрала „Струма“ ще бъде завършена през 2018 година, без участъка в Кресненското дефиле и тунела „Железница“

Русенски адвокат осъди клиент за неплатени 4460 лв. хонорар

Снимка: Архив

Русенски адвокат осъди клиент за неплатени 4460 лв. хонорар по сключен договор за правна защита. Окръжният съд отмени отхвърления иск от районните магистрати и призна, че Н.Г.Н. дължи парите без претендираната лихва на К.Д.Т. по издадената заповед за изпълнение. Той трябва да плати и 629 лв. разноски по делото.

„Предявеният иск е основателен, доказан по размер и следва да се уважи. Районният съд е стигнал до обратният извод, поради което решението му като неправилно следва да се отмени“, мотивира се съдът. Решението е окончателно и не може да се обжалва.

Н.Г.Н. оспорил сумата, тъй като се разбрал първоначално за 350 лв. Той твърдял, че след подписания договор за правна защита повече не видял адвоката. На имейла си обаче получил съобщение от него, че му дължи 4460 лв., без да се е уговарял за правни услуги на такава цена.

Адвокатът бил нает да заведе дело и да представлява клиента си пред съда за гражданския му иск по наказателно дело, както и по всички дела за смъртта на майка му. Начислените 4460 лв. били включени по-късно в договора като обезпечение на 70 000 лв. бъдещ иск, без да са вписаните в пълномощното на защитника.

„Претендираното от адвоката възнаграждение е в размер на 4460 лв., т.е под минимално установеният по наредбата размер, поради което в случая е без значение обстоятелството, че тази сума е вписана в последствие в договора“, мотивира се съдът. Той приема, че има достатъчно доказателства за оказаната правна помощ на адвоката по заведените четири дела от клиента му пред Русенския окръжен и Великотърновския апелативен съд.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.