След нападението на пияни перничани, над екип на Бърза помощ, медицинската сестра напуска

След инцидента, в който пияни перничани са нападнали и заключили в апартамента си екип на Бърза помощ, стана ясно, че когато на пациентката е отказан Диазепам, тя скочила с удари към лекарката, предаде Нова тв.

Медицинската сестра е депозирала молба за напускане.

"При прегледа болната се е опитала да участва активно в лечението и се е държала грубо, искала е да бъде лекувана с конкретен медикамент", разясни шефът на спешната помощ в Перник д-р Валери Симеонов, цитиран от БТВ.

"Д-р Каменова е отказала лекарството, тъй като то не съответствало на състоянието на пациентката. Освен това се е усъмнила, че са ползвали медикаменти и ако се направи това, което иска болната, е имало опасност за живота й", разясни д-р Симеонов.

„Тогава жената грубо скача и се опитва да нанесе удари на д-р Каменова, разкъсва й якето. Медицинската сестра застава между двете”, допълни той.
Пациентката, за която е било спешното повикване, както и мъжът, който е бил с нея апартамента, категорично отричат да е било заключвано. „Сестрата лъже”, каза пред bTV жената, която е била прегледана.

"Заклевам се в детето си, че не съм удряла лекарката в главата. Това е някаква лудост. Заклевам се, че не съм изпила 2 водни чаши водка, а съвсем малко, за да се успокоя.", заяви пред Нова тв Искра Сотирова, жената, обвинена, че е нападнала спешни медици в Перник, цитирана от "24 часа".

Медицинската сестра е депозирала молба за напускане. Това съобщи директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в града д-р Валери Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини