На 21 юли 2019 да почерпят

Затвориха две летища в Силиция след ново изригване на Етна

Морковите зареждат организма с ценни вещества Могат да се консумират също листата и стъблата на оранжевия зеленчук

Великотърновка се венча в храм от 18-ти век в село с един жител Стела се запознала с бъдещия си съпруг в църквата в планинското с. Влахи

Ентусиасти преобразяват цял квартал Групата “Бъди общественополезен” вдъхна нов живот на 13 градинки в Изток

Срив в системата на Гранична полиция спря за близо час обработката на камиони на „Капитан Андреево“

Откриха първата ясна снимка на Нийл Армстронг, докато ходи по Луната

Рим обяви най-висока степен на терористична заплаха

Рожен събра над 200 000 българи от страната и чужбина

Крит – откъдето Европа е започнала На острова всичко е мълчание, останалото е лош превод

Най-малко трима души загинаха при катастрофа на малък самолет в Германия

Извадиха варели за опасни химикали от река Марица

ТИР разпиля дини на АМ „Марица“, след като се удари с лека кола

Христо Стоичков: ЦСКА ще има нов стадион!

64-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа край Разград

„Паяците“ в Стара Загора поевтиняха наполовина

Снимка: Авторът

Двойно по-малко ще струва глобата на нарушителите на правилата за паркиране в Стара Загора, ако колата им е вдигната с репатратор. На заседание в четвъртък местния общински съвет реши да приеме предложението таксата на т.нар. паяци да бъде намалена от 60 на 30 лв. Само 15 лв. ще се плаща когато преместването се преустанови на място, санкцията досега бе 30 лева.

43-ма гласуваха „за“ предложението на съветника Янко Янков (Истината за Стара Загора), а само трима бяха против.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров предположи, че намаляването на таксата вероятно ще откаже частната фирма, с която общината има договор да вдига колите в нарушение. Все пак общината ще компенсира по-ниските глоби, като оптимизира работата на екипите на репатраторите и затегне контрола върху дейността им.

В залата се чуха и предложения за закупуване на нови „паяци“ от общината, като така общината няма да има нужда от външни фирми за тази дейност. В момента има сключен петгодишен договор с частната пловдивската фирма „Вижън парк“ за репатриране на автомобили на стойност 1, 350 млн. лева. С промяната на таксите обаче ще се променят и параметрите в договора, което може да откаже фирмата.

В разискванията общинските съветници припомниха, че таксата за репатриране не е била толкова ниска от 2011 г. Фактът, че частна фирма извършва дейността пък дразни допълнително гражданите, наказани от „паяка“.

„Човешкият ресурс и километрите на буса със скобите е един и същ като на „паяка“, а цената му досега бе три пъти по-висока. Таксата в Стара Загора за принудително преместване на неправилно паркирали превозни средства е еднаква с тази в София и по-висока от други по-големи градове“, мотивира се вносителят на идеята за по-евтини паяци. Той припомни също, че предишната такса е определена, когато цените на горивата бяха доста по-високи от сегашните.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.