На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Община Търговище прехвърля новия воден цикъл на „ВиК“

Kметът – д-р Дарин Димитров

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров да подпише договор за безвъзмездно и временно прехвърляне правото на стопанисване, експлоатация и поддържане на новоизградените водопроводи и канализация по т.нар. воден цикъл на „ВиК“ .

Това реши на заседание в четвъртък Общинският съвет в Търговище.

Съветниците гласуваха „ВиК“, като оператор на мрежите, да получи временно правото за експлоатация, докато то бъде възложено от Регионалната асоциация за управление на водоснабдителните и канализационни системи.

Прехвърлянето се налага, за да се довърши работата по подвързване на новата мрежа и изграждане на отклоненията към абонатите.

По Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“ в Търговище бяха изградени 25 164 метра нови водопроводи за 6,5 млн. лв. и 7 386 метра канализация за 2,5 млн. лв. Общата стойност на обекта е над 9 млн. лв.

Предстоящите дейности са извън проекта за рехабилитация на системата.

След като „ВиК“ получи правото за стопанисване и експлоатация ще започне изграждането на 123 връзки между новата и старата водопроводна мрежа. Първите 2 вече са направени на ул.“Паисий“, тъй като там върви и ремонт на улицата, която е част от републиканската пътна мрежа.

Изграждането на тези връзки вероятно ще отнеме половин година. По тази причина е направен график за монтирането им на първите 23 връзки, за да се съобрази с програмата на Община Търговище за кърпежи и ремонти на улиците. Така ще се гарантира, че полаганият асфалт няма да бъде разкопан, заради продължаващата работа по водния цикъл, която вече е извън проекта. Това ще забави като цяло рехабилитацията на уличната мрежа в града, която трябва да изчака довършването на подвързването на водопроводите.

„ВиК“ трябва да привключи и 917 отклонения към общите водомери на абонатите, но там разкопаване на улици няма да има, тъй като ще се работи в шахтите и избените помещения на сградите.

Новата канализация е подвързана със старата мрежа и работи, там допълнителни дейности няма да се правят.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.