Методи Андреев към Миков: БСП отново да стане БКП

"Препоръчвам на Михаил Миков, като кандидат за лидер на БСП, той да спечели сърцата на своите избиратели, като предложи на този конгрес БСП да бъде преименувана отново на БКП." Това заяви депутатът от ГЕРБ Методи Андреев, цитиран от "Фокус", в парламента по повод внесения законопроект на БСП за обявяването за престъпни на авторитарните режими през 20-ти век.

Той спомена и Костадин Чакъров, който по думите му съди БСП за имотите, които според него неправилно са били взети от времето на БКП.

„Това раздвояване на личността, тази двойственост на поведението е голям проблем на нашата демокрация. В ПГ на БСП има действително модерни хора с модерно мислене и не знам дали г-н Миков ги е питал всичките за тази своя инициатива. Явно битката в БСП за лидерския пост е на живот и смърт. Така че това не му прави чест, не прави чест на БСП, не прави чест на хората ,които дълги години по време на прехода пречеха този преход да се реализира в размера и по начина, който стана в другите европейски държави, отново да почнат своите ретроградни действия, отново да връщат историята преди тя да е изучена обективно. Смятам, че този законопроект е много смешен“, добави той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика