Бойко Борисов за шефа на ДАИ: Член е на ГЕРБ, да знаят - няма да пожаля никого

"Шефът на ДАИ е член на ГЕРБ. Това е превенция да знаят, че няма да пожаля никого", това се закани премиерът Бойко Борисов на втора пресконференция в МС - след брифинга си с шефа на Европол Роб Уейнрайт, цитиран от "Фокус".

На въпрос дали вчерашната акцията в бившата ДАИ е свързана с папката, дадена му от депутата Георги Кадиев, премиерът обясни, че преди няколко дни по време на парламентарен контрол, Кадиев му донесъл едно листче, което било сигнал, а премиерът го е попитал дали е за ДАИ. "Казах му да изчака няколко дни, защото знам какво правя. Така че какъв сигнал ми е дал? Даже не съм го и чел. ", отговори Борисов.

"Кадиев трябваше да говори преди година и половина какво прави. Благодаря му за сигнала, страхотна работа ми свърши", каза още Борисов.

"Понеже ръководителят на ДАИ беше отпуска и го чакахме да се върне, да дойдат изпитите, оборудвахме стаите, направихме така, че да засечем готовите тестове, които подготвят. Направихме операцията така, както трябва", разказа премиерът.

"Аз вече не знам вече дали нещо съм направил. Или е Радан, или е Кадиев? Ако не са те, не знам кой остана", заяви Борисов. "Ако стояха в управление, щяха да решават задачи като нас", добави той.

"От няколко месеца наблюдаваме кабинета му, така че знаем за всички каскети и шапки", каза още премиерът.

Борисов уточни, че от доста време знае какво се случва в автомобилната администрация, като Цветанов е бил наблюдаван поне от 4 месеца. Той бил в отпуск, изчакали го да се върне, за да му „устроят капан” и да го хванат. Премиерът даде висока оценка за тази акция на правоохранителните органи. Направиха операцията както трябва, похвали ги той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини