Кметове поети управляват в Павликенско

Снимка: в."Янтра днес"

Кметовете на павликенските села Стамболово и Росица, докато управляват се изявяват и като творци. Петър Петров е начело на Стамболово четвърти мандат, с лекота решава проблемите на 740 жители, а вечер като се усамоти, реди строфи.
"Вдъхновението ме спохожда, когато почувствам любовта в живота си. Музите ми са три дами, които са били близки на сърцето ми.

Посветил съм им над десетина стихотворения", сподели Петров.
Управникът не крие, че пише стиховете в специален дневник. Скоро не е посягал към перото, защото в момента му липсва вдъхновителка. "Аз съм на 56 г. и се надявам, че отново ще срещна любовта", мечтае Петър Петров.

Колегата му от село Росица Айгюн Юмеров също излива съкровените си чувства в рими. Сътворил е над двайсетина стихотворения, в които е претворил образа на любимата и на родния край. 62-годишният първенец на Росица с гордост изтъква, че муза за стиховете му е съпругата му. Той е първи мандат кмет и е наследил поста от жена си инж. Синиха Юмерова, която е управлявала 8 г.

"Радваме се на 41-годишен брак. Много сплотено семейство сме. Съпругата ми е всичко за мен и много я обичам. Строфите изникват в съзнанието ми обикновено нощем, ставам, грабвам писалката и пиша. Първо нахвърлям "гръбнака" на стихотворението, а после с дни го доизглаждам", признава кметът стихоплетец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони