Историческият музей в Търново ще съди жена заради обвинения в дискриминация

Иван Църов. Снимка: Архив

Ръководството на Регионалния исторически музей /РИМ/ във Велико Търново ще предприеме юридически действия срещу гражданка, която публично обвини служителите в дискриминация. Това стана ясно на заседание на Общинския съвет в старата столица в четвъртък.

Още в началото на сесията Галя Димитрова поиска думата и упрекна културната институция, че и поискали 6 лв. на 3 март, а участниците в безплатните пешеходни турове били освободени от такава такса. Според Димитрова това отношение е недопустимо, тъй като не всички били разбрали, че участващите в тези турове влизат в музея безплатно, а и така не било редно.

"Дискриминация е отказът да заплатите таксата, дискриминирайки по този начин трудът на музейните служители", контрира в отговора си директорът на Регионалния исторически музей Иван Църов.

Той подробно обясни по какъв начин се формират таксите за музейните обекти на територията на общината, като допълни, че за всеки конкретен празник с негова заповед се утвърждава определена такса или се освобождава от платен вход даден обект.

"В случая това, че някой не е разбрал заповедта ми, е проблем на самия индивид, а не на музея. Ще предприемем съответните юридически действия за уронване престижа на културната институция, категоричен е Иван Църов.

На финала на изказването си музейният шеф покани общинските съветници, които са ново попълнение в местния парламент, да разгледат експозицията на музей "Възраждане и Учредително събрание" в болярския град.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини