Росен Бъчваров, говорител на НАП: Изтеклите данни са на малко над 5 млн. души

Две нови огнища на Африканска чума при домашни свине за първи път в област Русе

Народното събрание прие отпадането на машинното гласуване

Искат да се забрани достъпът на гъбарите в горите

Прокуратурата постанови задържане под стража на шведа-автокрадец Кристофер Андерсон нямал шофьорска книжка

БСП – София с кандидати за кметове в още 5 столични района

Започва фестивалът „Дни на куклите”

Министерство на културата: Строителят на Ларгото да отстрани проблемите по обекта Ще предявим съдебен иск при отказ да се премахнат повредите, каза Боил Банов

Турски отбор подписа с грешен футболист

Горанов: Свидетели сме на най-сериозната досега хакерска атака у нас

Илияна Йотова за речта на Урсула фон дер Лайен: Повече емоции, отколкото отговори!

„Червени“ фенове окупираха черногорски курорти

ЦСКА с променлив успех в бивша Югославия

Пастир би и докара до кома възрастната си приятелка

Президентът Радев награди посланика на Израел у нас с орден “Мадарски конник“ (СНИМКИ)

Историческият музей в Търново ще съди жена заради обвинения в дискриминация

Иван Църов. Снимка: Архив

Ръководството на Регионалния исторически музей /РИМ/ във Велико Търново ще предприеме юридически действия срещу гражданка, която публично обвини служителите в дискриминация. Това стана ясно на заседание на Общинския съвет в старата столица в четвъртък.

Още в началото на сесията Галя Димитрова поиска думата и упрекна културната институция, че и поискали 6 лв. на 3 март, а участниците в безплатните пешеходни турове били освободени от такава такса. Според Димитрова това отношение е недопустимо, тъй като не всички били разбрали, че участващите в тези турове влизат в музея безплатно, а и така не било редно.

„Дискриминация е отказът да заплатите таксата, дискриминирайки по този начин трудът на музейните служители“, контрира в отговора си директорът на Регионалния исторически музей Иван Църов.

Той подробно обясни по какъв начин се формират таксите за музейните обекти на територията на общината, като допълни, че за всеки конкретен празник с негова заповед се утвърждава определена такса или се освобождава от платен вход даден обект.

„В случая това, че някой не е разбрал заповедта ми, е проблем на самия индивид, а не на музея. Ще предприемем съответните юридически действия за уронване престижа на културната институция, категоричен е Иван Църов.

На финала на изказването си музейният шеф покани общинските съветници, които са ново попълнение в местния парламент, да разгледат експозицията на музей „Възраждане и Учредително събрание“ в болярския град.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.