Санкционират Разград с 400 000 лв. по проекта за центъра

Близо 400 000 лв. санкция е наложена на община Разград по проекта за обновяване на централната градска част. Това съобщи кметът д-р Валентин Василев. Засега той не уточнява за какво е финансовата корекция, тъй като все още събирал документите и кореспонденцията по проекта, който е изпълняван преди да встъпи в длъжност.

"Тези пари са към 60% от капиталовата програма на общината. За да ги платим, трябва да спрем други дейности, като ремонти на улици, тротоари. Проектът е изпълняван от предишното общинско ръководство, което е било предупредено, че ще понесе санкции, но вероятно не са били взети адекватни мерки. Ще конкретизирам, след като се запозная с пълната документация", съобщи за "Труд" кметът на Разград.

Проект „Създаване на зелена и достъпна градска среда в централната част на Разград” е по договор от 2012г. и беше приключен миналата есен. Той беше финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие". Общата стойност на дейностите е 5,2 млн. лв., включително с близо 1 млн. лв. съфинансиране от републиканския и общинския бюджет.

С него беше изградена пешеходна зона, реконструирана част от площад "Момина чешма", паркове, улици и други.

Санкцията е била наложена от регионалното министерство, като управляващ орган на програмата, за нарушения на процедура по проекта в Разград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони