Министър Кралев открива спортен комплекс за 120 000 лв. в Търново

Министърът на спорта Красен Кралев на 7 април ще открие новия спортен комплекс „Балкан Арена” във Велико Търново.

Стадионът в квартал „Картала” в старата столица вече е завършен. Компаниите, които участват в изграждането, са „Лактима Балкан”, „Политрейд Кънстръкшън” и “Шугър Импекс Трейдинг”, както и техни приятелски фирми от града и страната. Целият размер на инвестицията надхвърля 120 000 лева. Строежът на съоръжението стартира в края на октомври.

„Идеята да го завършим сега е 20-ата годишнината от приватизирането на “Лактима Балкан” през 1996 г., и която е едно от успешно работещите предприятия в страната”, заяви още при първата копка бизнесменът Петър Христов.

Теренът е с размери 45 х 20 метра и на него ще могат да се играят мачове от Футбол 5, съгласно стандартите на FIFA и UEFA. Изкуствената трева, внос от Испания, върху игрището вече е положена, поставено е осветлението, изградени са трибуна и съблекални. На „Балкан Арена” ще могат да се организират и градски турнири между училищата и детските градини.

Комплексът е разположен върху един декар площ, проектът бе дарение от група великотърновски проектанти със съдействието на администрацията и на кмета Даниел Панов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт