Хакнаха сайтовете на летищата в Бургас и Варна

Концесионери лъжат с чадърите на плажа Заради шмекерии туристите няма да се върнат по морето

Планински спасители свалиха жена със счупен крак от Витоша

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков: Всеки ръководител на високо равнище трябва да има мозъчна група, но да не е съставена от известни социолози

България с над 800 медала от олимпиади по природни науки Учредяваме международните състезания по физика и астрономия

Алпинист се отказа от върха, за да спаси живот В самото подножие на връх Ленин в Памир Георги Илков-Темето жертва мечтата си

Верижна катастрофа с 4 коли предизвика задръстване на път Е-79 край Симитли

Председателят на касата Жени Начева: Частните фондове и НЗОК с еднакви здравни услуги

Индия ще направи втори опит да изстреля космически апарат към Луната

Кметът на Разлог вдигна сватба на сина си (СНИМКИ)

Започна умъртвяването на 17 000 прасета от свинекомплекса в село Николово

Фалшив изумруд? Няма грешка с малахита

249 са кандидат-студентите за новия Факултет по медицина Първото класиране ще бъде обявено на 5 август

Форбс: Хакери са откраднали огромно количество данни от федералната служба за сигурност на Русия

Пендаровски: Комисията за историческите въпроси между Северна Македония и България е в задънена улица

Кметът на Търново Даниел Панов участва в международна конференция за местното управление

Кметът на община Велико Търново и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините Даниел Панов участва в четвъртък в престижна международна конференция заедно с вицепремиера Томислав Дончев и министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Сред гостите на форума „Добро управление на местно ниво – предизвикателства и перспективи“ бяха също генералният секретар на Конгреса на местните и регионални власти на Съвета на Европа Андреас Кийфер и заместник-председателят на Европейския комитет за демокрация и управление към Съвета на Европа Пол-Анри Филипс. Организатор е Министерство на регионалното развитие и благоустройството на Република България, в сътрудничество с Европейския комитет за демокрация и управление на Съвета на Европа. Присъстваха експерти от Норвегия, Румъния, Полша и Великобритания.

„Благодаря на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на нашите партньори от Конгреса на местните и регионални власти за ползотворното сътрудничество и ефективната работа. Това позволи България да бъде сред първите пет държави, които започнаха да прилагат Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво още през 2007 г. Удовлетворени сме и от факта, че през 2010 г. нашата страна първа получи акредитация за присъждане на Етикета за иновации и добро управление на местно ниво. Този инструмент е необходимата външна оценка, която получаваме. Това е чудесна възможност да съпоставим своите постижения по универсални европейски критерии. Радостно е, че все повече общини се включват в тази надпревара със самочувствието, че отговарят на високите изисквания“, каза Даниел Панов по време на откриването на международната конференция.

Градоначалникът на старата столица посочи, че всеки ден управниците на 265-е български общини полагат усилия за да управляват по-добре, по-успешно и по-ефективно. „През цялата 20-годишна история на Националното сдружение на общините, нито за момент не е намалявал натискът от наша страна за създаване на по-добри условия за развитие на реална местна демокрация. Десетки са примерите за внедрени в българските общини успешни европейски практики и иновативни решения“, каза още Даниел Панов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.