Един от задържаните за сводничество в Пловдив: Ако очите на к***ите светеха, България щеше да е като Вегас

Снимка: Личният профил на Владимир Гърков

Интересни детайли за задържаните за сводничество четирима мъже от Пловдив съдържат профилите им във фейсбук, показа проверка на "Труд".

Волейболният треньор на деца Антон Пирозов, заедно с тримата му приятели Рангел Карачанов, Владимир Гърков и Христо Георгиев, бяха арестувани на 26 март 2015 г. при специализирана операция на ТСБОП под ръководството на Специализирана прокуратура.

Профилната снимка на Гърков е с лика на президента Владимир Путин, а боксьорът Владимир Кличко и Саша Белов от филма "Бригада", също намират място сред снимките на пловдивчанина. Една от картинките в профила му е с надпис: "Ако очите на к***ите светеха, България щеше да е като Лас Вегас!"

Карачанов, който е осъждан за изнасилване, пък е публикувал снимки с пистолет "Смит енд Уесън" и водка "Смирноф". От профила му в социалната мрежа става ясно, че е привърженик на пловдивския "Ботев".

Антон Пирозов, 45-годишен, е завършил руска гимназия. Волейболният треньор на деца е работил и като шофьор на такси в голяма пловдивска компания. Едрият мъж набляга на масите и вкусната храна, показва дневникът му в социалната мрежа. 

Според събраните до момента доказателства групата е била създадена от Гърков и Карачанов през есента на 2014 г., още когато двамата работели като таксиметрови шофьори. Те набирали момичета, определяли тарифите им за сексуални услуги, делели с тях наполовина заработеното и им осигурявали клиенти.

Гърков, както и участниците в групата Георгиев и Пирозов, лично транспортирали жените по адреси или ползвали услугите на определени таксиметрови шофьори. Седем проституиращи жени, които са „работили“ с престъпната група, са дали свидетелски показания пред съдия от Специализирания наказателен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право