Помощник на баба й отмъкна зимнината

Снимка: Архив

Съсед на пенсионерка от шуменското село Кълново, който често й цепел дърва срещу заплащане, а тя му давала и заеми да преживява, отмъкна всичките й консерви за благодарност. Илиян П./52г./ откраднал 45 буркана с туршии, компоти и месо, взел и 3 литра ракия и 2 литра бира. Съседът и пръв помощник на баба Стефка/74г./ действал в продължение на месец, съобщават от полицията в четвъртък.

Набезите му започнали, когато един ден поискал работа, а жената му обяснила, че заминава за Варна. Така съседът бил сигурен, че стопанката я няма, изнасял спокойно и се хранел безплатно. В началото на месец март жената се върнала, видяла рафтовете опразнени и алармирала полицията.

Криминалисти веднага се насочили към съседа, който имал подобни прояви. Случаят се разплел, когато хора от селото си спомнили, че видяли Илиян развеселен да носи бутилки с ракия. От хранителните запаси на пенсионерката нямало и помен, в дома на крадеца е намерен само амбалажа. Материалите по случая ще бъдат предадени на районната прокуратура във Велики Преслав.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право