Въоръжаваме пехотата за 1,464 млрд. лева Военните канят 4 компании в търга за нови бойни машини

Полицията разследва жестоко убийство във Варна

Изнесоха опасния серовъглерод от „Химко“ извън страната

Лекари от „Пирогов” преглеждат с 5G връзка Технологията позволява дистанционни високоспециализирани консултации

Еврокомисар проверява казуса с партийните субсидии

Увеличават бюджета за национална туристическа реклама Браншът иска нови визови режими за турци и рунаци

Тим от Китай прави Бейл №1 в света по пари

Роналдо зарадва свой фен в Сингапур

1200 лева глоба за побой след засичане Таксиджия нанесъл телесни повреди на бизнесмен

Депутатът от БСП Явор Божанков: Зам.-губернаторът на Велико Търново Детелина Борисова с имоти на занижени цени

Колони от автомобили чакат да влязат у нас на ГКПП Гюргево – Русе

24 участници в битка за 200 000 лв. в „Игри на волята: България“ Снимките на новото приключенско риалити предаване започнаха

Седем държави свързаха традициите си с Велико Търново

Съдят бивш директор на домове за възрастни хора в Монтанско

Осем души от бандата, подготвяла убийства срещу магистрати, се признаха за виновни

Ивайло Калфин: Законът за социална икономика ще даде ново самочувстие на хората с увреждания

Новият закон за социална икономика ще даде ново самочувствие на хората с увреждания и те ще се чувстват действително пълноценни, заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин в Пловдив, където в четвъртък откри Петия Европейски форум за социално предприемачество с участието на повече от 100 предприятия от 16 държави.

„Социалната икономика е много важна. У нас тя е под 1% от БВП, но има страни, където е 2-7%. Социалните предприятия трябва да се подпомагат, защото срещат сериозни трудности в реализирането на продукцията си, защото трудно могат да бъдат конкурентни на високите технологии и вноса от други държави.

Но всички виждаме на този форум, че се правят много качествени продукти, и нямам съмнение в качеството на производството на хора с увреждания“, допълни вицепремиерът Калфин. Той увери, че за целта се подготвят финансови схеми, инструменти и с помощта на европейските фондове.

Социалният министър обеща и средства по линия на ОП „Човешки ресурси“, като по тази схема за хората с увреждания са отделени 55 млн.лв. „Надяваме се тези 55 млн.лв. да се утроят, както и до 3 месеца да има специален фонд в тази насока“, каза още Ивайло Калфин. Той уточни, че в новия закон ще са посочени ясни критерии какво точно е социално предприятие, за да могат да бъдат насочени политиките в това направление. Самоопределящите се предприятия, които развиват социална дейност, са около 4000, а стопанска дейност извършват около 2500.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.