Д-р Невен Енчев регистрира тенис клуб "Алхимик"

Известният здравен мениджър д-р Невен Енчев ще регистрира в близките дни в БФТ (Българската федерация по тенис) нов тенис клуб, чиято база се изгражда в момента на територията на Община "Родопи" в близкото до града под тепетата село Белащица. Името му ще е ТК "Алхимик" (Пд) и ще разполага с 5 корта, съблекални, плувен басейн и възстановителен център в непосредствена близост до прочутата вече

"Резиденция на алхимика" ("Alchemist Residence"). Първите два корта ще бъдат открити още през месец май. "В болница "Медлайн" развиваме и съчетаваме лечението на децата и юношите с увреждания с терапията и по-нататъшната им социализация чрез спорта и в частност тениса", каза д-р Невен Енчев. Той ще е за шеста поредна година спонсор на международния тенис турнир за юноши и девойки до 18 години в Пловдив, който е започнал от пета категория на ITF, вече е втора, а догодина ще се бори за най-високата първа категория.

"Нашата политика е била и ще бъде да подпомагаме активно детския и юношеския спорт и в частност тениса. Ще правим това, докато имаме тази възможност, както продължаваме и с кампания "Топъл обяд" и ще осигуряваме храна на нуждаещите си, докато има такива хора. В това мога да уверя емблемите на тениса в Пловдив Дора Рангелова и д-р Георги Крумов", допълни мениджърът на веригата болници "Медлайн" и председател на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан.

Двукратният олимпийски шампион и старши треньор на националния ни отбор по класическа борба Армен Назарян ще се включи този петък в кампания "Топъл обяд" и ще раздава безплатна храна на нуждаещи се гладни пловдивчани пред болница "Медлайн" заедно с нейния мениджър д-р Невен Енчев. "В тези не леки времена много хора преживяват трудности и винаги, когато има възможност, трябва да си помагаме", коментира трикратният световен и шесткратен европейски шампион по борба.

Армен Назарян ще е вторият двукратен олимпийски шампион след кануиста Николай Бухалов, който подкрепя продължаващата вече втора година благородна кауза "Топъл обяд" на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл