Вдигат сватби на ветроходите от регатата "Тол Шипс 2016"

Сватби, партита и тиймбилдинг на борда на ветроходите са тазгодишната опция за гостите на най-голямата и престижна регата "Тол Шипс 2016". А една от атрактивните оферти идва от руския 108-метров гигант "Мир". Неговият капитан става главен готвач и ще бърка кулинарни изкушения, включително и от българската кухня, на самата палуба. Всички кораби ще бъдат отворени за безплатно посещение на граждани и гости на Варна, която е домакин на регатата от 1 до 4 октомври. Ветроходите ще обяват своя ценоразпис за тузарски кетъринг, тържества и развлечения в открито море, уточниха от общинската дирекция "Спорт" Между 700 и 1000 лева излиза едночасова разходка на компания на борда на българските ветроходи "Калиакра" и "Роял Хелена " във Варненския залив по неофициална информация. А за красивите платна като декор на сватба с ритуал със сигурност се плаща отгоре.

Очаква се най-голямото морско събитие да бъде посетено от поне половин милион гости на Варна. Тази невероятна морска фиеста допълва туристическата палитра в града и ще удължи летния сезон, казва кметът Иван Портних. В първия фестивален ден ще има мега концерт на сцена на пристанището, като все още се уточняват звездите, които ще се качат на нея. Парад на екипажите от порта до ФКЦ е атракцията през втория ден, а парадът на ветрилата в залива е най-красивата кулминация на финала. Варна ще посрещне 20-25 величествени ветрохода под различен флаг, половината от клас "А" с по 100-200 човека екипаж.

Регатата "Тол Шипс 2016" съвпада със събитията за честване на 110-годишнината на пристанище Варна, което е с изключително богата история, датираща всъщност от първата половина на 6 в.пр.н.Официалното му откриване е на 18 май 1906 г. от княз Фердинанд. Любопитна подробност, че гениалният художник Пол Гоген,, е плавал като моряк на кораб, който е пускал котва на пристанище Варна. Майсторката на стана и носител на приза "Пазител на традициите " за 2015 г. Росица Станева изтъка тези дни логото на порта ръчно от естествена вълна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл