Шофьор, осъден за убит пешеходец, потроши момиче на „зебра”

Автоджигитът-рецидивист потроши тежко момиче и две коли на кръстовище в Монтана. Снимка: авторът

Млад мъж блъсна с автомобила си и рани тежко ученичка на пешеходна пътека в Монтана. Момичето е в болница с опасност за живота. Преди пет години същият шофьор е убил с кола мъж и е избягал, но по-късно е открит и осъден, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Тежкият инцидент е станал в четвъртък към 13.30 ч. на кръстовище до ж.п. прелез в Монтана. 26 годишният Александър И. фучал с несъобразена скорост с „Фолксваген Пасат” и помел на пешеходна пътека 15 годишната Диана А. – ученичка в близката до мястото гимназия по лека промишленост. След като ударил момичето, автоджигитът блъснал и потрошил изчакващите на кръстовището два автомобила „Пежо 206 „ и „Форд Фокус” и чак тогава спрял. Със счупена ръка и множество други травми момичето е настанено в областната болница и лекарите се борят за живота му.

Александър И. е задържан за 24 часа и срещу него е образувано досъдебно производство. Арестуваният водач има 11 наказания за пътни нарушения и присъда за тежко ПТП, казаха от полицията. През януари 2011 г. същият джигит блъсна с колата си в центъра на града 60 годишен мъж и избяга. Мъжът почина, а шофьорът бе заловен и се споразумя с прокуратурата за 2 години затвор условно с 3 години изпитателен срок. Тогава Александър И. не е имал шофьорска книжка, казаха от полицията.

Тежка катастрофа стана в четвъртък вечерта и в град Бойчиновци. Там все още неизвестен шофьор е ударил на улицата 74 годишен мъж и е избягал. Раненият е в болница с комоцио, водачът се издирва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини