Министър Бъчварова: Не сме установили терористи и чуждестранни бойци на територията на България

"Не сме установили терористи и чуждестранни бойци на територията на България", заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред журналисти в парламента, предаде „Фокус”.

Бъчварова обяви още, че от ДАНС работят по данните, изпратени от хърватските служби, че на територията на България има терористи.

„Не сме установили такива в България, както и не сме установили и чуждестранни бойци в България”, отговори министърът на въпрос дали има разхождащи се из страната ни терористи.

„Всички сигнали, които се получават, се проверяват. Работим много активно и вчера имахме възможност директора на Европол да уверим в това как работим превантивно и доста активно”, увери Бъчварова.

Попитана колко от камерите на ГД „Гранична полиция” разположени по граничната бразда на границата ни с Турция работят, министърът на вътрешните работи отговори: „Искам да ви помоля по темите свързани с границата да запазим линия на дистанция от актуалната информация, за да не се явим подпомагащи дейността на трафикантите”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини