Спипаха мъж, нарязал ограда на спортно игрище във Велико Търново

Криминалисти от Велико Търново разкриха 41-годишен мъж , който вилнял на футболно игрище в село Шемшево и срязал металната ограда и капронената мрежа.

От кметството установили посегателството в сряда и подали сигнал в полицията. По случая незабавно започнало разследване. Иззети били записите на инсталираните в близост до спортното съоръжение камери за видеонаблюдение. На тях ясно се виждало как местен жител посред бял ден на два пъти отива до оградата и на три места я срязва с ножица.

Блюстителите на реда незабавно отвели Г.Г. ,който при разпитите направил пълни самопризнания. Гневният мъж разказал, че живее в близост до игрището и не бил съгласен от изграждането му, защото тка била затворена поляната.

Спортният обект бил обособен миналата година изцяло с пари от спонсори, а инвестицията възлизала на 16 000 лв. Инициативата обаче разлютила Г.Г., който още през ноември миналата година написал писмо до управата на Община Велико Търново като поставил ултиматум поляната да не бъде превръщана в игрище и се заканил, че ако това стане, ще унищожи съоръжението.

Материалите по случая са докладвани в Районната прокуратура в старата столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право