Оставиха в ареста мъж, пребил зверски съселянин

36-годишен мъж от ловешкото село Бабинци остава в ареста заради побой над свой съселянин. Това реши съдът в Тетевен по искане на Районната прокуратура.

Младен Ц. е привлечен в качеството на обвиняем, за това, че на 22 март в Бабинци около 21,30 часа, в хранителен магазин в сградата на кметството, умишлено причинил средна телесна повреда на 32-годишен мъж. При посегателството пострадалият е получил черепно-мозъчна травма и е в кома.

Потърпевшият е настанен в Клиника по неврохирургия в Плевен. Младен е осъждан многократно за различни престъпления, включително и за причиняване на телесна повреда. Прокуратурата счита, че съществува реална опасност във всеки момент той да извърши друго обществено опасно престъпление, престъпление против личността или против правосъдието. Налице са данни, че същият е оказвал влияние върху очевидци да лъжесвидетелстват, както и доказателствата, които сочат, че има опасност да извърши престъпление против личността на близките на пострадалото лице.

Съдът е приел като основателни аргументите на прокуратурата и е взел мярка за неотклонение задържане под стража. Определението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Ловеч.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони