Допинг ченгета се усъмниха дали Меси е Меси

Да не познаваш Лионел Меси? Това се случи точно в Аржентина!

След победата над Боливия с 2:0 в световна квалификация допинг ченгета извикаха Лео на тест, но първото им условие бе да покаже... паспорта си. С други думи, да докаже своята самоличност. Представителите на конфедерацията на Южна Америка били категорични, че без него няма да правят допинг тест и съответният играч ще бъде санкциониран като неявил се. И това наложило администраторът на аржентинския тим да се втурне към съблекалнята да търси къде е паспортът на футболист №1 в света.

В събота вечер Меси излиза в „Ел Класико“ срещу „Реал“ (Мадрид), което може да е под знака на юбилеите. Вкара ли веднъж, аржентинският идол ще стигне кота 500. Досега Меси има 449 гола за „Барселона"“ и 50 за родината си. В 31 мача срещу „Реал“ нападателят се е разписвал 21 пъти и има 3 хеттрика. Меси е изправен пред още една мисия, която рано или късно сигурно ще завърши с успех. Той дели със своя сънародник и легенда на съперника Алфредо ди Стефано рекорда по голове в „Ел Класико“ само в Примера - по 14.

„Реал“ пък тръгва с мисия за гол №100 на „Камп Ноу“. От 278 попадения за „кралете“ в „Ел Класико“ точно 99 са на вражеския стадион. „Барса“ изостава с малко - има 276 гола в дербито. Домакините също се готвят за юбилей - победа №50 над „Реал“ у дома. Освен 49-те успеха статистиката сочи 17 равенства и 19 загуби. Прогнозите нашепват успех на „Барселона“ в най-големия мач в света. При реми домакините ще фиксират 40-и мач без загуба. От 39 дуела в Примера и от 36 във всички турнири звездния тим на „Барса“ не е губил. А ако тимът спечели, общата статистика срещу „Реал“ ще показва 92:92 победи.

Шокиращо, но вярно! Никога с Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Гарет Бейл в титулярния състав „Реал“ не е побеждавал „Барса“. Напротив - когато трите звезди са били титуляри, и трите пъти „кралете“ са губили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят