УЕФА хвали Владо Стоянов за геройството му срещу Роналдо

Официалният уебсайт на УЕФА похвали вратаря на Лудогорец и националния отбор на България Владислав Стоянов за фантастичното му представяне с екипа на "трикольорите" срещу Португалия. Юношата на ЦСКА бе с основен принос за изненадващия успех с 1:0 в Лейрия, след като отрази редица удари на иберийците и тотално отчая суперзвездата им Кристиано Роналдо, който на няколко пъти не успя да го преодолее от изгодна позиция.

Кулминационният момент в двубоя пък бе отразеният от Владо изстрел на нападателя на Реал Мадрид от бялата точка. Това бе втори случай, в който националът спасява дузпа на CR7, като по този начин се превърна в едва третия играч в световен мащаб, отчайвал на два пъти звездния голмайстор, след Карлос Камени и Диего Алвес.

"Португалия доминира в Лейрия, но бе победен с гол след една от малкото български атаки. Разписа се Марселиньо, който се възползва от неразбирателство между Пепе и Виейриня и с доза късмет преодоля Антони Лопес. Португалия отговори добре, но й липсваше вдъхновение, а вратарят Владислав Стоянов спаси всичко, което имаше за спасяване. Той отрази и наказателен удар на Кристиано Роналдо, с което напомни за подвига си от миналия сезон с Лудогорец срещу Реал Мадрид в Шампионската лига", пишат от УЕФА.

Силното представяне на Стоянов и повишеният интерес към него от Западна Европа може да доведе до трансфер през лятото. Ръководството на Лудогорец е склонно да пусне националния страж при добра оферта от чужбина. Той е единственият играч на "орлите", който е възможно да напусне от настоящия състав, отбелязва вестник "Тема спорт".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят