Огнеборци спасиха мъж от настървени пчели

Огнеборци от Шумен спасиха мъж, нападнат от собствените му пчели. 68-годишният Надим Ю. бил обграден от стотици жилещи насекоми в четвъртък следобяд към 15,30 часа.

Хора, които видяли атаката, се сетили да потърсят помощ на телефон 112. Така на мястото на ул."Северна" в края на града се отзовала пожарна кола с четирима души.

Огнеборците били информирани за бедствието и носели противохимични облекла, удачни за ползване в подобен случай, защото са херметически.
Двама от пожарникарите направили водна завеса срещу пчелите. Други двама от спасителите надянали спецдрехите, за да измъкнат нападнатия пчелар, който бил в шок и не можел да се измъкне по никакъв начин.

Те го пренесли до линейката. Пенсионерът бил с множество ужилвания по цялото тяло и е настанен в шуменската болница в интензивно отделение. В петък оттам съобщиха, че състоянието на пчеларя е овладяно, той е вън от опасност и е контактен.

Според пчелари, възможно е медоносните насекоми да са раздразнени от препарати, с които се ръсят овощките и рапицата. Това ги прави силно агресивни и жилят, дори без да си близо до кошера им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони