Ибрахимович поиска 600 000 паунда седмично

Освен с футболните си качествата, звездата на ПСЖ Златан Ибрахимович е известен и с липсата на всякаква скромност. Поредното желание на играча потвърди това. Нападателят на френския шампион заяви, че за да играе в Англия, трябва да бъде изпълнено само едно условие. Клубът, който го иска, да му даде седмична заплата от 600 000 паунда. Това прави по 2,4 млн. лири на месец или общо 28,88 млн. годишно. Превърнато в български пари, това прави над 71 милиона лева.

Ако се намери клуб, който е готов да даде тази заплата на шведския национал, Ибрахимович ще се превърне в най-скъпоплатения играч на Острова. За сравнение – в момента най-големи възнаграждения прибират Уейн Руни от „Манчестър Юнайтед“ и Серхио Агуеро от „Манчестър Сити“. Двамата получават в пъти по-малко от исканата от Ибрахимович заплата. Руни се разписва срещу 260 000 паунда на седмица, а Агуеро - на 240 000. А интерес от Англия към нападателя на ПСЖ не липсва.

„Най-големите от Острова вече ми се обадиха – призна мениджърът на Златан - Мино Райола. - Не само от Англия го искат, за него има оферти от всички континенти“.

Според медиите във Франция 34-годишният играч, който става свободен агент през лятото, вече е получил умопомрачително предложение. То идва от китайски клуб. Тимът от Азия предлага на Ибрахимович, който вкара 35 гола в 40 мача този сезон, заплата от 1 милион паунда на... седмица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят