Забраниха на Хамилтън да снима с телефона си

Големият шеф Бърни Екълстоун не се церемони с никого във "Формула 1", дори с най-добрия си и най-скъпоплатен пилот в момента Люис Хамилтън. Шампионът получи куриозна забрана да снима със своя iPhone клипчета в боксовете и лагера на състезателите, за да бъдат запазени правата на телевизиите, които плащат десетки милиони евро всеки сезон за кадри от тези места. Звездата на "Мерцедес" е хиперактивен в социалните мрежи и редовно споделя с последователите си своя живот, като непрекъснато пуска снимки и видео откъде ли не - дори от тоалетната в самолета.


През този състезателен уикенд в Бахрейн за първи път 31-годишният британец няма да публикува клипчета от пистата и падока, защото не си е платил за тв права на Бърни Екълстоун. Забраната за снимане е сведена и до останалите 21 пилоти, но те нямат нито ентусиазма на Люис да филмират живота си, нито неговата многомилионна аудитория в интернет. Хамилтън вече предупреди почитателите си, че ще бъде по-мълчалив в профилите си в социалните мрежи тези дни.


Въпреки негативните реакции срещу новия формат на квалификацията преди две седмици в Австралия, той остава и за състезанието в Бахрейн. Ако отново отегчи зрителите и се стигне до скучни периоди без никакви коли на пистата, вероятно ще бъде направена промяна за следващия старт в Китай след две седмици, когато може да се върне миналогодишният регламент за квалификацията. В първата свободна тренировка вчера най-бързи в пустинята бяха Нико Розберг и Люис Хамилтън, и двамата с „Мерцедес“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт