Доброволци помагаха в гасенето на пламнал навес в Свищовско Спасена е съседна сграда от пламъците

Социалният министър: Бизнесът е недоволен от повишаването на минималната работна заплата

Протест на ученици, учители и родители в Сливен в защита на училище

Гърция и Македония започват нов кръг от преговорите относно спора за името

Отбелязваме Антоновден

Биткойнът се срина с 25 на сто на азиатските пазари

Чавушоглу: Турция може да разшири военната си операция в Северна Сирия

Папа Франциск поиска прошка за извършените от католически духовници посегателства срещу деца

Косовският премиер призова да не се използва убийството на Оливер Иванович за политически цели

Доклад на „Фрийдъм хаус“: България е свободна страна, но медиите й – само донякъде

Тръмп е в отлично здраве, заяви лекарят на Белия дом

Около 1400 мигранти бяха спасени в Средиземно море

Нови по-строги санкции към КНДР обмислят САЩ и Канада

В Якутия измериха -67 градуса по Целзий

Появи се нов свидетел на убийството на Петър Христов

Ремонтират улица „Магистрална” в Търново, която поема трафика по пътя София-Варна

Основният ремонт на натоварената улица „Магистрална” във Велико Търново започва през първата половина на април. Реконструкцията бе одобрена през миналата година по настояване на кмета Даниел Панов и продължителни разговори с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Улица „Магистрална” е част от главен път I-4 София – Варна, а финансирането в размер на близо три милиона лева е осигурено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Ремонтът е разделен на четири етапа, по време на които затворени за движение ще бъдат различни участъци. Вече е изготвена временна организация на движението, която ще бъде в сила от 5 април до 30 юни.

Реконструкцията включва подмяна на бордюри, изграждане на тротоари, оформяне на зелена зона в частта около Езикова гимназия и складовата база, както и цялостно преасфалтиране.

За целия период транзитният трафик по направления София-Варна и Варна-София ще се движи по следния обходен маршут: Западен пътен възел, ул, „Козлуджа”, ул. „Сан Стефано” (кв. „Чолаковци”), Южна промишлена зона, главен път I-5 Русе – Велико Търново – Габрово, Южен пътен възел. Шофьорите в старопрестолния град следва да се съобразяват с указателните пътни знаци, които ще бъдат поставени по пресечките със затворените участъци на ул. „Магистрална”.

По време на първия етап ще бъде затворена частта на ул. „Магистрална” от Западния пътен възел до кръстовището с кръгово кръстовище „Качица”. Забранено ще бъде влизането от ул. „Оборище” срещу Mall Veliko Tarnovo и от кръстовището между улиците „Магистрална”, „Георги Бакалов”, „Оборище” и арх. „Георги Козарев”. В този период частично ще се промени маршрутът на градска автобусна линия №110. От спирка „Беляковско шосе” и бул. „България” тя ще се движи към кв. „Чолаковци” по улиците „Полтава”, „Оборище”, арх. „Георги Козаров”, „Краков” и „Никола Габровки”. По обратното направление „Кв. „Чолаковци” – Мавриков” линията ще върви по същото трасе. Маршрутът в тази си част е аналогичен с този на градска линия №2.

По време на втория етап трафикът няма да може да преминава през участъка на ул. „Магистрална” от кръговото кръстовище край МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” до пресечката с ул. „Славянка”. Ограничено ще бъде движението от изхода под Търговски парк Велико Търново, затворено ще бъде направлението „ул. Славянска – София”. Третият етап затваря за движение зоната между пресечките на трафик-алеята с улиците „Славянска” и „Мармарлийска”, когато забранени ще бъдат направленията „Ул. „Мармалийска” – София и „Ул. Славянска” – Варна. Последната зона обхваща участъка от кръстовището с ул. „Мармалийска” до Южния пътен възел и Дъговия мост. Всички предстоящи промени, включително за градския транспорт, ще бъдат обявени допълнително.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.