Първанов иска свестен президент, не ляв или десен

Снимка: Стоян Илиев

Зам.-губернатор на Пловдив преизбран за областен лидер на АБВ

Заместник-губернаторът на Пловдив Владимир Маринов бе единодушно преизбран за областен лидер на ПП АБВ на първата отчетно-изборна конференция на партията, проведена в Дома на културата "Борис Христов" в града под тепетата. За 35-годишния политик, завършил висше образование в Москва, гласуваха абсолютно всички 106 делегати от 17 общини в Пловдивска област.

За заместници на Владимир Маринов бяха избрани Стоян Стоянов от Брезово и Иванка Авкова от Асеновград, а гости на областната конференция бяха лидерът на ПП АБВ и президент на България (2002-2012 г.) Георги Първанов и председателят на парламентарната група на партията проф. Борислав Борисов.

"Със своите действие АБВ се превърна в незаобиколим фактор в българския парламент и в българската политика. А благодарение на "таланта" на някои наши партньори днес ние сме сериозен балансьор в управлението, но подчертавам - предсказуем и последователен балансьор. АБВ показа, че не е просто някакъв лоялен партньор, а партньор-социален коректив, чийто министър е успешен и последователен. Партньор, който, когато се налага, отстоява позиции", заяви пред делегатите Георги Първанов.

Държавният ни глава от 2002 до 2012 г. коментира и темата с предстоящите президентски избори. "Влизаме в силна битка, но и със самочувствие. Президентът на България не трябва да е ляв или десен, той трябва да е свестен!", декларира Георги Първанов. Според него това, което трябва на националната ни политика и на един държавен глава, е не само широка диалогичност, но и отстояване на позициите. "Защото Европа уважава позицията с характер", допълни лидерът на ПП АБВ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика