Френски булдог в син цвят показват за пръв път в Пловдив

Френски булдог със синя окраска на козината ще бъде показан за първи път на киноложките изложби този уикенд в Международния панаир в Пловдив. Това е една от най-редките окраски в породата и бе призната от световните организации неотдавна, а у нас има едва няколко двойки такива кучета. Изненадата е подготвена от клуб "Френски и английски булдог", поясниха от Българския републикански киноложки съюз.

Международни киноложки изложби се провеждат всяка пролет и есен в Пловдив, като второто за годината издание е финал за Световната киноложка купа. Пролетното издание за 2016 г. ще започне с парад на клубовете и породите в събота от 11 часа, а през първия ден и е голямото състезание за шампионските титли от Международната киноложка изложба. Заедно с нея ще има специализирани изложби за българско овчарско куче, френски и английски булдог и надпревара за Купата на кмета на Пловдив. Посетителите ще видят редките бивер йоркшир териери и малка английска хрътка "уипет".

За първи път от няколко години насам ще има надпревара за най-добра група потомци, в която взимат участие поне 3 поколения кучета и така се виждат постиженията в развъдната програма на съответния клуб. В събота от 11.30 часа публиката ще се забавлява със състезанията "Най-добра развъдна двойка", "Най-добър развъдник", "Дете и куче" (за деца до 12-годишна възраст) и "Млад хендлер". Кучетата от националния тим ще покажат волната програма, с която ще участват на Световната купа по фризби-фристайл в Германия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл