Полицай предлагал на дилър да го вози с патрулка (обзор)

Полицаите криеха лицата си, докато бяха водени под конвой.

Полицаят от Седмо столично РПУ Божидар Милев предлагал на студент да го кара с патрулката, докато продава дрога. Младежът му отказал с думите: „Ще се уплашат клиентите и ще се разбягат”. Това стана ясно вчера в Софийския градски съд, където се решаваше дали Милев и колегата му Николай Апостолов от охраната на метрото да останат за постоянно в ареста. Съдия Вера Чочкова бе категорична, че мястото на обвинените за подкупи и дрога е зад решетките.

Двете ченгета бяха заловени при зрелищна акция във вторник. Милев, който преди месец навършил 24 години, дори стреля по колегите си. От прокуратурата обявиха, че в момента събират доказателства и не е изключено Милев да бъде обвинен и за убийство на командос от отряда на СДВР „Кобра”. Вчера адвокатката му подчерта, че е син на полицай. Тя твърдеше, че е бил със счупена ръка и е стрелял за предупреждение във въздуха, но стана ясно, че преди време костта му е зараснала и гипсът е бил махнат.

Милев от 7 РПУ е бил следен от 15 февруари, след като студентът Кирил Тодоров се оплакал, че го кара да продава наркотици и да му отчита по 300 лв. на седмица. Оказало се, че в края на декември м.г. Милев задържал младежа с дрога в Студентския град. Заплашил го, че ще му провали живота и го превърнал в свой роб. Осигурявал му спокойствие, докато е на смяна, даже му пращал есемеси с номерата на цивилните коли на МВР, които обикалят и дебнат пласьори.

В схемата през март бил включен и полицаят Николай Апостолов от метрото. Той започнал да снабдява студента с пико – амфетамин, приготвен в домашни условия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право