Депутат от Реформаторския блок: Министър Москов има личен проблем с комуникацията!

Здравният министър доц. д-р Петър Москов има сериозен проблем с комуникацията с колегите си, който е изцяло негов, заяви в петък в Пловдив депутатът от Реформаторския блок доц. д-р Димитър Шишков.

"Още от първия ден на старта на здравната реформа министър Москов има моята лична подкрепа, депутатите от РБ продължават да стоят зад него, но протестите на лекарите в страната показват сериозен проблем в комуникацията. Явно той трябва да разговаря повече с колегите си и да обяснява смисъла на промените, които се правят, защото това, което е заложено като средства за здраве за тази година е много повече от миналата", допълни едно от "остриетата" на ДБГ в парламента, както вицепремиерът Меглена Кунева нарече д-р Шишков.

Известният пловдивски уролог бе категоричен, че само с 4 стратегически стъпки могат да бъдат решени тежките проблеми на родното здравеопазване и първата от тях е въвеждане на регламентирани заплати за лекарите. "Сега колегите се чудят как да изработят своите, на сестрите и на останалия персонал възнаграждения чрез изписването на 100 клинични пътеки вместо да мислят как да лекуват по-добре и качествено пациентите. Така стигнахме до абсурда да имаме 2 милиона хоспитализации при по-малко от 7 млн. българи", коментира доц. д-р Димитър Шишков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика