Предимно слънчево, но ще има и купеста облачност

През нощта ще има разкъсана предимно средна и висока облачност. Минимални температури между 8° и 13°, цитира „Фокус“ дежурния синоптик Анна Дякова от БАН.

Утре вятърът от североизток ще се усили и с него ще прониква хладен въздух. В сутрешните часове облачността временно ще намалее до предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места в Южна България ще превали. Максималните температури в Североизточна България ще са от 14° до 16°, в останалата част от страната между 21° и 26°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши. Ще е по-високо от средното за април.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 13° и 18°. Температура на морската вода е 10° - 11°. Вълнението на морето – 1 - 3 бала.
Над планините ще има променлива облачност. На отделни места ще превали. Ще духа умерен северозападен вятър. Температурите ще се понижат слабо, максималната на височина 1 200 метра ще бъде около 16°, на 2 000 метра – около 8°.

В неделя ще е по-хладно; минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните между 14° и 19°. Ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността около и след обяд, но само на отделни места ще превали за кратко. В началото на следващата седмица ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Температурите ще се повишават.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето