Красен Кралев повежда велошествие в Пловдив

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заедно с двукратния олимпийски шампион по кану-каяк Николай Бухалов и кмета на Пловдив Иван Тотев ще поведат колоната на велошествието по улиците на града под тепетата, което ще се проведе на 10 април.

С него ще бъде поставено началото на инициативата под мотото "Аз карам велосипед, последвай ме", чиято цел е да се популяризира карането на колело в града като път към здравословния начин на живот с надеждата това да стане част от ежедневието на повече хора и като алтернатива на градския транспорт и МПС-ата.

Колоната ще потегли от площад "Съединение", ще премине по бул. "Марица-юг" и ще финишира на паркинга зад Кулата на гребния канал, където ще има изградена сцена и ще пеят поп групи. За участниците ще има томбола с много изненади, а освен това ще бъдат раздадени 30 000 наръчника на велосипедиста.

"През годините Община Пловдив най-устойчиво развива велосипедния транспорт. Вече са изградени 48 км велоалеи, а до края на 2016 г. те ще станат около 60 км", коментира кметът Иван Тотев, който си е купил нов велосипед, произведен в Пловдив.

Кампанията "Аз карам велосипед, последвай ме" на фирма "MAXEUROPE" освен от министър Красен Кралев и Николай Бухалов вече е подкрепена и от десетки известни спортисти начело с Мария Гроздева, Йордан Йовчев и Станка Златева, шоу звезди, общественици и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт