Eто мъжа, който опита да подпали депутатски автомобил (снимки)

Мъж с горелка се опита да подпали гумите на служебен автомобил на парламента. Огънят бързо бил загасен, нападателят е задържан.

Според очевидци мъжът е крещял „Анархия!“ и е казал, че посвещава това на „празника на политиците 1 април“. Извършителят е мъж на 30-35 г., с очила, дънки и светла коса. В раницата на задържания имало горелка. Има съмнения за психическото му състояние.

Инцидентът е станал малко преди 12 часа. На място е пристигнала полиция и жандармерия, които са отцепили с лента целия периметър около Народното събрание.

Мъжът е задържан веднага след инцидента. Той е бил разпитан в будката, от която се издават пропуски за достъп до парламента. Мъжът е прекарал там около 30 минути, а след това е отведен с полицейска патрулка.

Колата, чиито гуми бяха подпалени, е била паркирана под прозорците на стаята на ГЕРБ. Черната лимузина „Фолксваген Пасат“ е била оборотна, ползвала се е от различни депутати от групата на ГЕРБ. По непотвърдена информация последно е била ползвана от Данаил Кирилов, който е шеф на правната комисия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право