Война на незаконната сеч обяви община Банско

Кметът на община Банско Георги Икономов свика работна среща, в която участваха градоначалникът на Разлог Красимир Герчев, директорът на Югозападното предприятие Дамян Дамянов, шефове на горски стопанства, полицаи и общински служители.

Сериозни мерки срещу бракониерите, които секат горите, предприема общинската власт в Банско. Причина за тези действия са зачестилите посегателства и незаконната сеч на дървесина в региона.

Заради проблема кметът на общината Георги Икономов свика спешно работна среща. В нея участваха градоначалникът на Разлог Красимир Герчев, директорът на Югозападното предприятие Дамян Дамянов, шефове на горски стопанства, полицаи и общински служители от отдел „Обществен ред и сигурност".

На срещата бе взето решение да се формират патрули от горски и полиция, които да правят съвместни акции, като горските ще дават и нощни дежурства. Отделно ще има проверки на цеховете за дървообработване и ще бъде засилен контролът на незаконно придобитата от населението дървесина.

„Единствено съвместна работа между всички държавни органи би дала резултат и ефективни наказания за извършителите. Както се установи, един от заловените в акцията от онзи ден има 35 акта. Служителите в общинското звено „Обществен ред и сигурност" също ще съдействат, като наблюдават горските масиви на наша територия. Те ще подават сигнал към горските стопанства и полицията“, заяви Георги Икономов.

За последно на 29 март вечерта бяха заловени трима бракониери от Разлог, които секли дървета в гората край Банско в местността Църнако.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони