Московски пред "Труд": Самият аз бях жертва на шофьор с купена книжка

От понеделник МВР и Министерството на транспорта започват анализ на над 500 протокола за изпити и издадени удостоверения за правоуправление на шофьори. Има писмо от Специализираната прокуратура, което дава яснота за обхвата, за регионалните дирекции, където са провеждани съмнителните изпити и след проверката, която ще отнеме време, ще се прецени колко шофьорски книжки ще трябва да бъдат анулирани. Това заяви на брифинг в пристанище Варна министърът на транспорта Ивайло Московски.

Той обясни, че за назначаването на Цветелин Цветанов на поста изпълнителен директор на ДАИ е взето „решение в движение" след пенсионирането на предшественика му Димитър Ганев. „Моята номинация беше Станимир Флоров и въпреки всички критики, които чух, продължавам да твърдя, че беше по-удачен вариант и поне в частта минимизиране на корупцията, би се справил по-добре”, каза министърът. Неговото предложение чисто формално не било прието от министър-председателя, а при обсъждане по темата на коалиционен съвет било отхвърлено.

Според Ивайло Московски всеки контролен орган, натоварен с многобройни правомощия, е рисков и за това още миналата година министерството искало да прехвърли издаването на шофьорски книжки и свидетелства за управление на „Безконтактни мултиплесорни вериги”/БМВ /, но по настояване на Румяна Бъчварова дружеството минало към структурите на МВР.

„Самият аз съм потърпевш от водач на превозно средство, който не е заслужавал да има шофьорска книжка – преди 4 години претърпях катастрофа, и не може да се твърди, че по някакъв начин съм толерирал или подкрепял такава корупционна практика-това е абсурдно”. Така отговори Московски на въпроса на „Труд”, дали не е знаел, че купуването на шофьорски книжки е масова практика от години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини