Световната банка одобрила кредитни гаранции от 750 млн. долара за Украйна

Белгийският премиер подаде оставка

Българските полярници пристигнаха на Антарктида

Централна роля в света иска Китай Никой не може да ни диктува какво да правим, отсече Си Цзинпин

Ники Хейли загатна какъв ще е американският план за мир в Близкия изток

Американски съдия разкритикува бившия съветник на Тръмп Майкъл Флин

ЕС призова Сърбия към конструктивен диалог с Косово

Евтина земя дават на млади фермери Целта е стопаните под 40 години да останат на село

Премиера на филм за дядо Добри в НДК

Христо Стоичков към фенове: Трудете се и не се предавайте! Стотици варненци извиха опашка за автограф от Камата

Чуждите инвестиции намаляха с 21% Задгранични компании продават бизнеса си в България

Искат Ценко Чоков обратно в ареста (обзор) Имал разрешение да отиде на зъболекар

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 декември 2018

Посланиците от ЕС поздравиха Лиляна Павлова за отличната работа в Триото Естония – България – Австрия

Елитът уважи изложба на Вежди Рашидов Шефът на парламентарната Комисия по култура представи 41 акварела и 14 скулптури глави, създадени през 2018 г.

Соломон Паси зове хем да се въоръжаваме срещу Русия, хем да я уважаваме

България и Западът допускат грешка като не се въоръжават достатъчно срещу Русия. Друга грешка е, че не я уважават, колкото трябва.

Това заяви в ефира на Дарик председателят на Атлантическия клуб и бивш външен министър Соломон Паси.

САЩ трябва да засилят военното си присъствие в нашата страна, включително с изграждане на съвместни военноморски бази, категоричен е Паси. Той е убеден, че колкото повече военни бази имаме, толкова по-голяма ще е сигурността ни по отношение на тероризма.

Българският кандидат за генерален секретар на ООН Ирина Бокова има всички шансове да спечели поста, въпреки обществената дискусия в страната между фенове и противници на кандидатурата й, която не работи в наша полза, коментира още Соломон Паси.

Сътрудничеството с Русия в борбата с тероризма е неизбежно и без нейната помощ Западът няма да се справи, заяви Соломон Паси. Според него в поведението си спрямо Русия и Западът, и България допускат две големи грешки:

„Първата голяма грешка е, че ние не уважаваме достатъчно Русия, а втората голяма грешка е, че ние не се въоръжаваме достатъчно срещу Русия. Имаме нужда от много по-спокойна риторика спрямо Русия, нашата изнервена риторика дразни и има обратен резултат. И второ, имаме нужда от много повече въоръжения, които да бъдат поставени на границата с Русия. България е тази граница“.

САЩ трябва да засилят военното си присъствие в нашата страна, категоричен е Паси: „Така, както изградихме американски военни бази в България, имаме нужда вече и от военноморски бази. И смятам, че това трябва да е основна мисия на отношенията, които имаме със САЩ – изграждане на военноморски бази по черноморския бряг на България, съвместно със САЩ, съвместно с НАТО“.

Според Соломон Паси, колкото повече военни бази имаме, толкова по-малка ще е вероятността да станем мишена на терористите: „Терористите предпочитат да нападат метро, детска градина, болница, улица, спирка, мол – там, където са събрани много невинни и незащитени хора. Терористите са страхливци, те не нападат военни съоръжения, те не нападат военни бази“.

Обществената дискусия в България относно номинацията ни за генерален секретар на ООН е между фенове и хейтъри и това не работи в наша полза, коментира Соломон Паси. Въпреки това, той е убеден, че Ирина Бокова има всички шансове да спечели поста:

„Нашето желание да имаме генерален секретар е реалистично и в огромна степен зависи от мобилизацията на правителството и енергията на нацията“.

Сумата от 106 хиляди лева, отделена от външно министерство за кампанията на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, Паси определи като комична.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.