Утре ще продължи да прониква хладен въздух, но ще бъде предимно слънчево

През следващото денонощие, със слаб до умерен вятър, от североизток ще продължи да прониква хладен въздух и температурите още малко ще се понижат.

През нощта над страната ще има разкъсана облачност, на места намаляваща до ясно време. Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса. Утре ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд и над планинските райони, но вероятността за валеж е малка. Максималните температури ще бъдат от 13 градуса в североизточните до 22 градуса в крайните югозападните райони, съобщиха от НИМХ към БАН, цитирани от Фокус.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 10-13 градуса. Температурата на морската вода е 10-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, но без съществени валежи. Ще духа слаб, по билата умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 13 градуса, на 2000 метра – около 5 градуса.
През повечето дни от следващата седмица ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, има малка вероятност за изолирани краткотрайни превалявания. Температурите ще се повишават и в сряда максималните ще са между 21 и 26 градуса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето