Меглена Кунева посъветва "адреналинката" Ваня да съди професора от НСА за тормоз

Проф. Николай Колев

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева препоръча на бившата "адреналинка" от "Господари на ефира" Ваня да заведе съдебен иск за тормоз срещу професора от НСА Николай Колев, който поиска от студентката секс или пари, за да й даде изпита по физиология.

"Надявам се момичето да заведе иск за тормоз и да го спечели. Аз лично бих го уволнила, но това Академичният съвет на НСА вече го направил. Не съм доволна, че този човек още не е изправен пред Комисията срещу дискриминация", така отговори Меглена Кунева на въпрос на студент от ПУ "Паисий Хилендарски" по време на визитата си в Пловдив.

Образователният министър попита риторично студентите как гледат те на купуването на изпити и дипломи, на преписването, на курсовите работи и дисертации, поръчвани по интернет и писани от друг, които са не по-малко грозни актове. От своя страна студентите признаха, че ги заливат нонстоп с оферти за готови курсови и дипломни работи не само в социалните мрежи, но и емисари обикаляли вузовете и предлагали услугите си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини