Мартин Камбуров на 'Лаута' - като 'Мерцедес' сред 'трабанти'

Поредното си екзотично изявление направи старши треньорът на "Пирин" (Благоевград) Наджи Шенсой след загубата с 2:4 от "Локомотив" (Пд) като сравни автора на хеттрик за домакините Мартин Камбуров с "Мерцедес" S-класа, заобиколен от "трабанти", каквито били неговите защитници. "Мерцедесът си е "Мерцедес", а трабантът - "Трабант". Дори и аз ще вкарам голове, ако ме оставят така сам като Камбуров. Дори и "Реал" (Мадрид) щеше да загуби след такива груби грешки в защита", заяви Наджи Шенсой.

Той похвали Мартин Тошев от своите за двата му гола и колегата си Илиан Илиев, чиято работа вече се виждала. Шенсой демонстрира и вяра в отбора си и обяви, че на плейаут ще отиде "Монтана", а "Пирин" ще спечели осмото място в "А" група след "фотофиниш".

Освен Наджи Шенсой от слабата защита на "Пирин" (Бл) се възмути дори и старши треньорът на "Локо" (Пд) Илиан Илиев. "Хванахме ги трима на един поне 5 пъти на контраатаки, а уважаващ себе си отбор от "А" група не може да допуска подобно нещо. Беше много важно за нас да спечелим мача и да дръпнем с 11 точки пред двата отбора зад нас", коментира Илиев след първата си домакинска победа начело на "черно-белите" от "Лаута".

Тя дойде след исторически хеттрик на Мартин Камбуров - след първия си гол в 19-ата минута той се изравни с Никола Котков във вечната ранглиста на стрелците в "А" група, с втория си от дузпа в 45-ата минута застигна Пламен Гетов, а с третия си в 58-ата изпревари и двете легенди.

35-годишният нападател от Свиленград вече е пети в тази класация със 165 попадения, като пред него на четвъртото място със 185 гола е почетният президент на "Локо" Христо Бонев-Зума. "Искам само да съм здрав. Изобщо не мисля за край на състезателната си кариера, а и на 35 години не съм по-лош от младите. Играя за самата игра и за удоволствието от нея и гледам напред и нагоре", заяви Мартин Камбуров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ