Реал пречупи Барса в нощта на Кройф

Кадър от атмосферата на трибуните, викащи името на Йохан Кройф

"Реал" (Мадрид) победи Барселона с 2:1 като гост на "Камп Ноу". Мачът бе игран пред близо 100 хил. души, като беше отдадена почит на покойния Йохан Кройф. Това беше първата загуба на тима, воден от Луис Енрике от ноември насам. Жерард Пике беше голмайстор за "блаугранас", а за мадридчани се разписаха Карим Бензема и Кристиано Роналдо. 

В стартовите състави на двата гранда нямаше големи изненади. Домакините започнаха с най-добрите си играчи - звездното трио Меси, Суарес и Неймар, като Иниеста, Бускетс и Ракитич бяха зад тях. От своя страна, за "Реал" започна другото диамантено трио - Роналдо. Бензема и Бейл, подкрепяни от Модрич и Кроос.

Началото на мача беше изпълнено с грешки от страна на съдията Ернандес. Още във втората минута беше спряна обещаваща атака на каталунците, след като беше отсъден фал срещу Бускетс, който всъщност беше потърпевш. В следващата минута, Луис Суарес получи пас и можеше да създаде опасна ситуация пред Навас, но беше отсъдена несъществуваща засада на уругваеца. В 10-ата минута след пас на Неймар, Лучо получи топката и му се откри възможност за удар. Уругваецът пропусна - важното беше, че страничния съдия пропусна явна засада на каталунците. Серхио Рамос пък получи жълт картон след фал и протести за неотсъдената засада.

В 14-ата минута целият стадион отдаде благодарност на легендата Йохан Кройф. Из всички трибуни имаше плакати гласящи "Благодарим Йохан". 

Тимът на Енрике беше по-добрият на терена в следващите десет минути. Неймар и компания изградиха перфектни нападения, но не успяха да пробият стража Навас. В 24-ата минута Рамос фаулира грубо Лео Меси на границата на наказателното поле, но Ернандес не забеляза нищо. 

Звездата на гостите Роналдо отправи няколко опасни удара към вратата, пазена от Браво, но не успя да се разпише. В 42-ата минута Бензема се оказа сам на точката за изпълнение на дузпа, но стреля много неточно. 

Второто полувреме на двубоя започна с неточни изстрели на Меси и Модрич. В 56-ата минута, след ювелирно центриране от корнер на Ракитич, Пике с глава накара Навас само да проследи как топката опъва мрежата. "Кралския" тим побърза да отговори след по-малко от 5 минути. Марсело се вклини централно в полето на домакините, подаде надясно на Тони Кроос, който потърси Бензема. След рикошет в петата на защитник на каталунците, френският национал изравни резултата с красива странична ножица. Минута след попадението, съдиите този път показаха професионализъм и отчетоха почти незабележима засада на Неймар. 

В 81-ата минути Гарет Бейл вкара с глава, но беше отсъдено спорно нарушение в атака срещу Жорди Алба. В 83-ата Серхио Рамос беше изгонен с втори жълт картон след нарушение срещу Суарес. Две минути по-късно Бейл отново беше в центъра на събитията, след като се отчете с асистенция при победния гол на гостите. След пас на Хесе, Бейл получи отдясно в наказателното поле и веднага намери Кристиано с красив балонен пас. "Седмицата" преодоля Дани Алвеш още с овладяването на топката на гърди. С красив шут португалецът вкара красив гол във вратата на Браво и осигури трите точки на отбора си. 

Въпреки загубата, Барселона е лидер в първенството - с аванс от 6 точки пред "Атлетико" и 7 пред "Реал".

Мачове от "Примера" изиграни днес : 

"Атлетико" (Мадрид) - Бетис 5:1

"Лас Палмас" - Валенсия 2:1

Селта - Депортиво 1:1

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят