Днес ще е слънчево, с максимални температури от 13° до 22°

Днес ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд и над планинските райони. Максималните температури ще бъдат от 13° в североизточните до 22° в крайните югозападни райони, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), цитирани от ‘’Фокус’’.

Ще духа слаб до умерен вятър, от североизток ще продължи да прониква хладен въздух и температурите още малко ще се понижат. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за април.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 10°-13°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, като ще има временни увеличения на облачността, но без съществени валежи. Ще духа слаб, по билата умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 13°, на 2000 метра – около 5°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето